Stormschade & blikseminslag

Een storm kan verwoestende effecten hebben op een woning. De kracht van de wind kan leiden tot verschillende vormen van schade, variërend van oppervlakkige beschadigingen tot structurele problemen. Dakpannen kunnen losraken en wegwaaien, dakgoten kunnen losraken of breken, en ramen kunnen barsten of zelfs breken door de kracht van de wind.

Daarnaast kan er water de woning binnendringen door beschadigingen aan het dak of de muren. Dit kan leiden tot vochtschade en schimmelvorming, wat de gezondheid van de bewoners kan beïnvloeden. Bovendien kan de elektrische installatie in gevaar komen door blootstelling aan vocht.

Bomen en takken vormen ook een potentieel gevaar tijdens een storm. Ze kunnen omvallen en schade toebrengen aan de woning, zoals kapotte ramen, beschadigde gevels en zelfs inzakkende daken.

Het is van groot belang om na een storm de schade aan een woning zo snel mogelijk te inspecteren en indien nodig te herstellen. Hiermee voorkom je verdere schade en zorg je ervoor dat de woning weer veilig en bewoonbaar wordt.

Bij directe of indirecte blikseminslag kan aanzienlijke schade ontstaan aan de elektrische installaties en aangesloten apparatuur.

​Schakel daarom altijd Uitdebrandexpertise in om de schade nauwkeurig te beoordelen en om u bij te staan in de schadeafhandeling.